Kristýna M. Sataryová



Jak jsem nevědomky dál dělala na projektu

Jak jsem nevědomky dál dělala na projektu

Zveřejněno: 5. 9. 2018

Když mi 11. července přišel e-mail od #100dayproject, první co mě napadlo bylo: „tak se to nepovedlo“. Poslední měsíc a půl toho zkrátka bylo opravdu moc a moc. Do té doby jsem zvládala udělat týdně pár skic na téma Můj domov, jak jsem si předsevzala 3. dubna, když výzva začínala. Prolézala jsem okolí Nového Hrádku, kam jsem se loni spolu s přítelem nastěhovala a žila ve zrekonstruované maringotce.

Bylo to super a poznávání míst skrze kreslení na Novém Hrádku mě moc bavilo. Ale v průběhu toho všeho jsem si začala víc a víc uvědomovat, že mě ty moderní domy rostoucí v našem těsném sousedství netěší. A to nejen kvůli tomu, že bychom si tam v maringotce přišli jako exoti 😀 Přítel měl krásné vize o venkovském způsobu života, který se zároveň snoubí s moderními technologiemi – tedy prací na dálku díky internetu. Což se mi líbí víc a víc. Postupně mi docházelo, že v satelitu je to ale o městském způsobu života. Kdybychom například jednou chtěli včelařit, sousedi nás roznesou na kopytech.

Když jsem se zmínila o tom, že by mě nějaká ta polosamota vlastně také lákala, Luboš nelenil a okamžitě začal prohledávat realitní servery. Začali jsme se věnovat do hloubky vizím ohledně bydlení, četli spolu e-booky o přírodním stavitelství a designu pozemku. Přidalo se k tomu ještě pár dalších červnových akcí a já z přispívání k #The100dayproject úplně vypadla. Po skončení výzvy jsem si ale uvědomila, že jsem na projektu, který jsem si sama zadala a jmenoval se Můj domov, vlastně pracovala celou dobu. Jen trochu jinak, než jsem původně zamýšlela. Každou volnou chvíli jsme věnovali ujasňování si toho, jak by náš vysněný domov měl vypadat a jak bychom se na něm chtěli cítit. Četli jsme různé e-booky o výběru pozemku, stavbě domů atd. Výsledek toho všeho vidíte na fotce níže.

Zrovna to tady kupujeme a já se těším na spoustu dalších skic a obrazů stále na to samé téma. Můj domov. Tentokrát ale ten, kde bych chtěla zakotvit natrvalo a spočinout 🙂

P.S.: Tenhle článek jsem chtěla vydat už v červenci, ale trochu se to s vyřizováním půjčky protáhlo. Ale teď už je to skoro hotovo a během září bychom se měli stěhovat. Tak to už můžu vytroubit do světa. Hurá! 🙂

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.