Kristýna M. Sataryová



Jogínské pohybovky

Jogínské pohybovky

Zveřejněno: 1. 2. 2018

Tak tohle společné kreslení v holešovickém ateliéru bylo speciální! Kromě toho, že Adeli najala profesionálního modela jogína, tak jsme ho ještě ke všemu kreslili kromě pár statických póz (kdy třeba stál na hlavě) za pohybu! Aby to prý byly ty pravé pohybovky.

Malíř, který tento nápad Adeli vnukl, se nedostavil. A tak nám nevysvětlil, v čem přesně to spočívá.  Tak jsme si s tím museli poradit nějak sami, každý podle svého uvážení.

Konečně našla upotřebení velká role papíru, kterou jsem doma schraňovala už několik let. Dalšími nástroji byla tuš, voda a štětec s hadrem.

Nakonec jsem si dala jednu velestranu i přírodním uhlem.

Musím říct, že kreslit někoho v pohybu, ač opakujícího se není nic jednoduchého a docela to unaví. Jak kreslíře, tak modela, ale užili jsme si to všichni 🙂 Těším se, s čím Adeli přijde někdy příště. Pořád se to vyvíjí.

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.