Kristýna M. Sataryová



Zrození včelky Bídi

Zrození včelky Bídi

Zveřejněno: 13. 3. 2018

Víte jak se rodí včely? To takhle včelí matka umístí vajíčko do buňky plástu. Z něho se vylíhne larvička… jo, ale vy jste tu vlastně kvůli obrázkům. Tak tedy konkrétně včelka Bíďa přišla na svět trochu jinak.

To se mi v rámci Pracovní společnosti nástavkových včelařů ozvala zapálená včelařka Štěpánka, že by spolek pro své propagační materiály potřeboval vytvořit včelku. Když se podíváte na hotovou postavičku, tak si asi řeknete, že vznikla za chvilku. Je to pár tahů a barviček, no ne? Ono jde ale o to vymyslet, jak v daném kontextu těch pár tahů udělat.

Obrázek výše je jen taková letmá ochutnávka toho, jak včelka vznikala. Z úplně prvních hrubých skic vyplynulo, kterým směrem se její podoba bude ubírat. A pak už jsme se Štěpánkou dolaďovaly detaily jako umístění a tvar křidélek, nožičky, velikost chundelatého hrudníčku… Nakonec ještě vybrat barvy a jejich kombinaci. Bylo skvělé spolupracovat s takovou odbornicí ve svém oboru. U takových zakázek se toho vždycky spoustu dozvím – jako ilustrátorka se pořád učím něco nového 🙂

Tradáá… po celém procesu procházení obrázků a fotek skutečných včel, hraní si s mírou stylizace a nalezení vhodných barev, se konečně vyklubala a spatřila světlo světa! Ohledně jejího jména Štěpánka vyhlásila soutěž a vyhrála to Bíďa. Co se s Bíďou dělo dál, vám povím zase příště.

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.