Kristýna M. Sataryová



Seriál o ježkovi: díl 4 – dodělání komiksu

Seriál o ježkovi: díl 4 – dodělání komiksu

Zveřejněno: 31. 10. 2017

Teď Vám ukážu, jak ze skic a storyboardu vznikl výsledný komiks, který jsem pak hodila do PDF.

Komiks po naskenování skic kreslených v ruce jsem už dodělávala ve Photoshopu na grafickém tabletu. Photoshop umožňuje práci ve vrstvách, takže jsem v samostatné vrstvě nakreslila linku (lineart) i bubliny s texty (lettering). V další vrstvě pak vybarvuju zvlášť postavičky a pozadí. Když pak potřebuju něco změnit, jde to díky vrstvám snadno.

Abych rozbila počítačovou „dokonalost“, dala jsem do vrchní vrstvy texturu. Ta kresbě dodala nádech dojmu, jako by to bylo kreslené na papíru. Překvapila mě fotka omítky, kterou jsem využila pro rozbití jednolitých barevných ploch. Líbila se mi víc než reálná struktura papíru, kterou jsem měla k dispozici.

Její krytí jsem nastavila na 7 %, aby tam byla vidět jen velmi jemně. 

Když už jsem byla v tom, pustila jsem se i do titulní strany a bonusů. Pak jsem to všechno naládovala do sazečského programu InDesign a dala to dohromady. A krátký komiksový sešit byl na světě 🙂

No, takhle to zní, jako že to bylo ric pic, ale asi si dovedete představit, že tvorba komiksu je časově náročná záležitost.

Pokud si chcete komiks přečíst, najdete ho na konci prvního článku. Další díly jsou zde: 23.

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.